image
Apple тестира лебдечка тастатура!
GSM.mk
Apple тестира неколку нови функции во бета верзиите од оперативниот систем, меѓу кои е и лебдечка тастатура, која најверојатно ќе биде претставена со iOS 11...Тастатура ќе лебди над апликациите и ќе може да ја поместувате било каде на екранот. Со ваква тастатура ќе може да отворите две апликции наеднаш и да пишувате во двете, без да мора да ја минимизирате тастатурата.Сеуште не се знае на кои Apple уреди ваквата функција ќе биде достапна. Но, повеќе информации најверојатно ќе дознаеме WWDC во јуни, каде iOS 11 и неговите карактеристики ќе бидат дискутирани.

Курсеви

(MKD)

54.6877
61.5783
54.3019
38.885
70.0231
0.4948

Валутен Пазар

USD/CHF
1.0071
EUR/USD
1.126
GBP/USD
1.2804
USD/JPY
110.5249
EUR/CHF
1.134
EUR/AUD
1.5836

Игри