image
LG доби патент за телефон на преклопување!
GSM.mk
Samsung и LG според гласините треба да претстават телефони на преклопување до крајот на оваа година. Samsung ќе произведе смартфон на преклопување кој се трансформира во 7 инчен таблет. Сега, и LG доби патент за ваков уред..Пред една недела, LG доби патент за телефон со нов дизајн кој дозволува горниот дел од уред да се превитка. Барањето беше потпишано на 7 јануари , 2017 година, а одобрено на 10 јануари, 2017. Двете компании веќе претставија сличен уред во 2013-та година. Samsung Galaxy Round се превиткуваше од страните, а LG G Flex од горната и долната страна.Скици од патентот на LG за телефон на преклопувањеДоколку двете компании успеат со планот и произведат вакви уреди до крајот на годината, најверојатно ќе станува збор за смартфони кои може да се трансформираат во таблет. Претходната година можевме да забележиме ваков уред на Lenovo Tech World. За време на настанот, YouTube ѕвездата Meghan McCarthy, зема таблет и го преклопи во телефон. Можете да го погледнете видеото подоле:

Курсеви

(MKD)

54.8575
61.4898
53.8628
38.6194
71.0454
0.4906

Валутен Пазар

USD/CHF
1.0185
EUR/USD
1.1209
GBP/USD
1.2951
USD/JPY
111.8172
EUR/CHF
1.1416
EUR/AUD
1.5922

Игри