image
Кој е најпопуларниот смартфон во Америка?
GSM.mk
Еден телефон доминираше со својата продажба во Америка. Додека Android е најпопуларниот оперативен систем во САД, останува да видиме кој е најпопуларниот телефон во последниот период од 2016-та година...iPhone 7 е најпродаваниот телефон во Америка со 10.6% од целосната продажба на смартфони. Неговата поголема верзија, iPhone 7 Plus се наоѓа на четвртото место со 5.3%, веднаш по iPhone 6 и Samsung Galaxy S7. Заедно, двата уреда заземааат 15.9% од целосниот пазар во Америка. Интересно е што иако Google Pixel беше само неколку дена достапен во последната четвртина од годината, покажа импресивен успех од 0.5%. Очигледно, Pixel серијата ја очекува голем успех. Сепак, во светот работите се различни. Andorid е најдоминатната платформа во сите делови, освен: Америка, Англија и Јапонија. 

Курсеви

(MKD)

54.8575
61.4898
53.8628
38.6194
71.0454
0.4906

Валутен Пазар

USD/CHF
1.0185
EUR/USD
1.1209
GBP/USD
1.2951
USD/JPY
111.8172
EUR/CHF
1.1416
EUR/AUD
1.5922

Игри