image
Се повеќе iPhone 6 уреди имаат проблеми со батериите!
GSM.mk
Apple веќе започна со замена на одредени верзии од iPhone 6. На почетокот, компанијата нудеше бесплатна замена за одредени верзии од смарфтонот. Но, сега работите се променија....Apple вршеше замена на верзии од смартфонот кои беа произведени во периодот меѓу септември и октомври 2015-та година. Уредите кои го имаат проблемот се исклучуваат наеднаш откако батеријата ќе им падне од 30% на 0%  во една секунда. Доколку го ставите телефонот да се полни, батеријата веднаш се враќа на 30%. Компанијата изјави дека проблемот се случил при производството, бидејќи голема количина на воздух влегла во батериите.Сега, Apple изјави дека бројот на уреди со ваков проблем бил поголем од очекувано. Дел од смартфони кои не биле произведени во конкретниот период истотака се исклучувале. Иако ненадејното гаснење на телефонот е нормално при одредени услови (ако е премногу топло, премногу ладно итн...) за телефонот да ги заштити внатрешните делови, компанијата планира да испрати нов update на софтверот за да собере повеќе информации за проблемот. 

Курсеви

(MKD)

54.8575
61.4898
53.8628
38.6194
71.0454
0.4906

Валутен Пазар

USD/CHF
1.0185
EUR/USD
1.1209
GBP/USD
1.2951
USD/JPY
111.8172
EUR/CHF
1.1416
EUR/AUD
1.5922

Игри