image
Instant Games: Pac-Man, Space Invaders и други класици отсега на Facebook Messenger
GSM.mk
Facebook ја претстави новата опција наречена Instant Games која овозможува играње на игри како Pac-Man и Space Invaders на Messenger-от на оваа социјална мрежа..Имено, до инстант игрите може да пристапите директно од Facebook Messenger. Instant Games се достапни за iOS 8 или понов софтвер и Android 5 или понов.Опцијата вклучува 17 различни наслови, вклучувајќи и добро познати класици - кога станува збор за видео игри, и тоа:PAC-MAN (BANDAI NAMCO Entertainment Inc.)Galaga (BANDAI NAMCO Entertainment Inc.)Arkanoid (TAITO CORPORATION)Space Invaders (TAITO CORPORATION)Track & Field 100M (Konami Digital Entertainment Co., Ltd.)Words with Friends: Frenzy (Zynga)Shuffle Cats Mini (King)EverWing (Blackstorm)Hex (FRVR)Endless Lake (Spilgames)Templar 2048 (Vonvon)The Tribez: Puzzle Rush (Game Insight)2020 Connect (Softgames)Puzzle Bobble (TAITO CORPORATION / Blackstorm)Zookeeper (Kiteretsu)Brick Pop (Gamee)Wordalot Express (MAG Interactive).До игрите се пристапува лесно - отворете го четот со било кој пријател и кликнете на иконата контролер. Одберете од листата на игри и кликнете play, а вашиот пријател ќе биде предизвикан да го победи вашиот резултат.Во ова прво лансирање, Instant Games се доспани во 30 земји во светот, и тоа: Норвешка, Данска, Швајцарија, Шведска, Велика Британија, Канада, САД, Јапонија, Холандија, Австралија, Германија, Австрија, Латвија, Ирска, Белгија, Нов Зеланд, Франција, Сингапур, Финска, Хонг Конг, Руска федерација, Естонија, Тајван, Словенија, Порторико, Кипар, Израел, Литванија, Шпанија и Италија.Очекуваме оваа опција да стане наскоро достапна и во останатите предели во светот, вклучувајќи ја и Македонија. Извор: kajgana.com

Курсеви

(MKD)

52.7085
61.495
54.4011
38.1743
69.2433
0.4696

Валутен Пазар

USD/CHF
0.9689
EUR/USD
1.1667
GBP/USD
1.3137
USD/JPY
112.2413
EUR/CHF
1.1304
EUR/AUD
1.6109

Игри