image
Airdroid: Нов, опасен вирус за Android!
GSM.mk
Во денешно време, способноста да управувате со вашиот Android телефон преку web-browser е навистина корисна. Поради тоа, апликации направени со вакви функции станаа навистина популарни, но нивното користење носи голем број ризици..Компанијата за безбедност, Zimperium, откри голем број безбедносни проблеми на Airdroid - алатка за мобилен пристап до вашиот уред со 20 милиони корисници. Sand Studio, тимот кој го создаде Airdorid, беше информиран од Zimperium за неправилностите во нивниот производ пред 6 месеци и вети дека ќе ги реши проблемите со 4.0 update-тот на апликацијата. Но, компанијата открила дека сите неправилности сеуште постоеле и по 4.0 верзијата и ги сподели тие откритија на јавноста еден месец подоцна.Zimperium откри дека податоците на корисниците на апликацијата не се сигурни и може да бидат злоупотребувани. Напаѓачите може да добијат пристап до приватни информации за e-mail адреси и лозинки на корисниците. Покрај тоа, хакерите можат на сличен начин да внесат вируси во уредите преку известување на кориснците за потребен update на софтверот.Ние ви препорачуваме да не ја користите апликацијата, се додека не се решат проблемите со безбедноста. 

Курсеви

(MKD)

54.9667
61.4913
55.0258
37.6117
68.7822
0.5079

Валутен Пазар

USD/CHF
0.9989
EUR/USD
1.1187
GBP/USD
1.2513
USD/JPY
108.2235
EUR/CHF
1.1175
EUR/AUD
1.6349

Игри