image
99% од кинеските полначи не се безбедни!
GSM.mk
Низ годините, сме прочитале голем број приказни за телефони кои експлодирале од нигде и никаде. Сега, се додека не станува збор за Note 7, најчесто причината за нивното горење е користењето на евтин полнач кој не е направен од компанијата..Па, колкава е вистинската опасност од користење на ваков полнач, дали е една во илјада или секој од нив претставува потенцијална закана? Анкета во Англија, направена од институтот Chartered Trading Standards покажала дека речиси секој лажен полнач е потенцијално опасен.Истражувачите купиле 400 различни Apple полначи online, од различни веб-страни. 397 од нив не го поминале "oсновниот тест за безбедност". Истотака, тимот проверил неколку уреди добиени од добротворни организации. 15% до 27% од нив биле опасни.Иако не покажува каков вид опасност претставуваат ваквите полначи, студијата е добар потсетник дека евтините полначи може да не чинат поскапо по одреден временски период. Истотака, дека треба да ги провериме полначите, каблите и жичките за било какви неправилности. 

Курсеви

(MKD)

54.9667
61.4913
55.0258
37.6117
68.7822
0.5079

Валутен Пазар

USD/CHF
0.9989
EUR/USD
1.1187
GBP/USD
1.2513
USD/JPY
108.2235
EUR/CHF
1.1175
EUR/AUD
1.6349

Игри