image
Samsung нема да плаќа штети од експлодираните Note 7!
GSM.mk
Samsung вложува огромни напори да ги собере сите оштетени Note 7 уреди, но голем број од корисниците се решиле да ги задржат и покрај постојаните предупредувања опд компанијата...Најлошиот дел е што Samsung нема ни да ги плати штетите кои ги направиле Note 7 уредите. Најмалку тројца сопственици на Galaxy Note 7 се изјасниле дека компанијата не сакала да превземе одговорност за колатералната штета што ја имаат направено телефоните.John Barwick, спиел кога Note 7 уредот на негоавата жена експлодирал на ноќната масичка. Тој вели дека се потребни повеќе од 9000 долари да се обнови оштетата. Веднаш се јавил на компанијата, која рекла дека ќе го бара повторно, но никогаш не се јавила.Истото се случило и со Wesley Hartzog, пожарникар, кој го оставил телефонот да се полни во неговата гаража за потоа да наиде на огромен хаос. Причината за пожарот сеуште не е потврдена. Според тоа како Samsung ги третира своите клиенти, се надеваме дека Note 7 сопствениците ќе ги вратат уредите што побрзо.

Курсеви

(MKD)

54.1275
61.4997
54.2182
38.7058
69.6486
0.4936

Валутен Пазар

USD/CHF
0.9983
EUR/USD
1.1362
GBP/USD
1.2868
USD/JPY
109.6586
EUR/CHF
1.1343
EUR/AUD
1.5889

Игри