image
Што е Google Home?
GSM.mk
Google Home доби низа позитивни критики на Google настанот во Сан Франциско. Добивме голем број нови информации за новиот еко-дом, па да погледнеме која е неговата цел, цена и достапност..Google Home е еден вид домашен асисент, кој може да ги исполни сите ваши желби и ќе се вклопи во секој дом поради неговиот дизајн, инспириран од свеќи и чаши за вино, кој има форма на секојдневни домашни предмети. Можете само да кажете "Ok, Google" и името на песната која сакате да ја пушти и ќе ја побара на било која апликација како YouTube Music, Spotify, Pandora и слично. Доколку не ви текнува на името на песната можете да кажете некој податок за неа, на пример во кој филм сте ја слушнале.Можете да го прашате Google Home да ви реши некоја математичка задача (колку е 18% од 92), да помогне со домашните обврски (како се вади дамка од вино) или пак за подлабоки теми (која е целта на животот) и ќе ви возврати со детален одговор. Има нов додаток на апликацијата, наречен "My day", кој ви помага да ги извршите сите обврски во денот или пак да ви каже информации за времето, сообраќајот и слично. Google Home е толку напреден што може да сврти виртуелна паричка вас за време на некој аргумент. Доколку имате повеќе Google Home уреди, заради високо квалитетни и "паметни" звучници, само оној најблиску до вас ќе одговори на вашите команди.Почетната цена е 129 долари, со 6 месеци бесплатно гледање на YouTube Red и ќе биде достапен од Ноември. Ќе го има во 7 бои, додека горниот дел од уредот е секогаш бел.

Курсеви

(MKD)

54.1938
61.4883
53.7908
39.3575
69.5963
0.479

Валутен Пазар

USD/CHF
1.0075
EUR/USD
1.1346
GBP/USD
1.2842
USD/JPY
113.1395
EUR/CHF
1.1431
EUR/AUD
1.5623

Игри