image
Потврдено, нема повеќе Nexus телефони
GSM.mk
Иако не е никакво изненадување по најавата за новиот Pixel телефон, сепак Google потврди дека нема понатамошни планови за создавање на нови Nexus уреди..Nexus линијата од самиот почеток беше создадена како предлог- уреди со кои Google сакаше да покаже како смета дека треба да бидат произведувани Android телефоните. Секогаш ќе има потреба од ваквите уреди и можеби за Google такви ќе бидат Pixel телефоните, но сега за сега нема никаква причина за понатамошно создавање на Nexus телефоните.Google превзема сериозен чекор кон територијата на Apple, откако почна да создава хардвер производи поврзани заедно со софтверот. Комапнијата започна со маркетинг порано, но останува да видиме дали ќе може да наплаќа исто за хардвер уредите како и другите понапредни компании.Иако во минатото ваквата идеја не беше успешна, можеби Google логото ќе донесе попозитивни резултати од Nexus логото.

Курсеви

(MKD)

54.7718
61.4868
55.7299
38.6394
68.593
0.5084

Валутен Пазар

USD/CHF
0.9828
EUR/USD
1.1226
GBP/USD
1.2523
USD/JPY
107.7337
EUR/CHF
1.1033
EUR/AUD
1.5913

Игри